Διαδικασία Επισκευής Οροφής (Ταβανιού) | Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η οροφή σας έχει ρωγμές ή τρύπες; Βγαίνει ο σοβάς οροφής; Έχετε νερό περάσει μέσα απο το ταβάνι σας; Εάν ναι, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να επισκευάζουν το κινητό τους από καιρό σε καιρό για πολλούς λόγους.
Σε αυτήν την ανάρτηση, θα συζητήσουμε τους λόγους πίσω από την κατεστραμμένη οροφή και πώς μπορούμε να το επισκευάσουμε. Εάν η ζημιά είναι ελάχιστη, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αλλά αν η οροφή είναι σε πολύ κακή κατάσταση, πρέπει να προσλάβετε επαγγελματίες. Είναι καλύτερα να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να έχετε ποιοτικά αποτελέσματα. Μπορείτε να προσλάβετε την ομάδα μας των αδειοδοτημένων και ασφαλισμένων Pro Greece Painters για προσιτές υπηρεσίες επισκευής οροφής και τοίχων.
Κατεστραμμένη οροφή:
Είναι πολύ εύκολο να εντοπίσετε μια κατεστραμμένη οροφή. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό. Μπορείτε να αποφύγετε την ελάχιστη ζημιά όπως μικρές τρύπες και ρωγμές. Αλλά σύντομα, αυτή η μικρή ζημιά μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλο χάος. Μόλις παρατηρήσετε κατεστραμμένη οροφή, επισκευάστε γρήγορα για να αποφύγετε η ζημιά να γίνει πολύ μεγαλύτερη. Εάν αποφύγετε την επισκεύη για μεγάλο χρονικό διάστημα, η οροφή σας μπορεί ακόμη και να καταρρεύσει. Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά αν έχετε παιδιά. Εδώ θα συζητήσουμε τους τύπους και τις αιτίες της ζημιάς σε μια οροφή.

Αιτίες βλάβης:
Η οροφή μπορεί να καταστραφεί για πολλούς λόγους. Εδώ είναι μερικές αιτίες ζημιάς.

Διαρροή νερού
Είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από τις ζημιές στην οροφή, συχνά οδηγεί σε χαλάρωση, λεκέδες και ρωγμές και μπορεί να συμβεί λόγω φραγμένων υδρορροών, διαρροής οροφής, σπασμένων σωλήνων, διαρροών σωλήνων, διαρροής μπάνιου κ.λπ.

Υγρασία
Λεκέδες και μούχλα μπορεί να αναπτυχθούν λόγω υγρασίας στο σπίτι σας, ειδικά σε μπάνια και κουζίνες.

Προβλήματα με τη δομή
Μερικές φορές, η δομή του σπιτιού σας μπορεί να μην είναι σε θέση να χειριστεί το βάρος. Λόγω αυτών των ρωγμών μπορεί να αναπτυχθούν στους τοίχους και την οροφή σας.

Ηλικία – Χρόνος
Με τον χρόνο, το ταβάνι σας αρχίζει να σπάει και να χαλάει. Όπως αναπτύσσουμε ρυτίδες, η οροφή και οι τοίχοι μας αναπτύσσουν επίσης ρωγμές.

Επαγγελματίες βαφείς στη ΑθήναΥπηρεσία αφαίρεσης ταπετσαριών κοντά μουΜπογιατζήδες στην ΑθήναΕλαιοχρωματιστές

Τύποι ζημιών οροφής:


Οι ζημιές στην οροφή μπορούν να ταξινομηθούν σε διάφορους τύπους. Πρέπει να προσδιορίσετε το είδος της ζημιάς για να ξεκινήσετε τις εργασίες επισκευής. Η διαδικασία επισκευής οροφής διαφέρει ανάλογα με τον τύπο ζημιάς.

Λεκέδες οροφής:
Η ωραία και φωτεινή οροφή σας μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε άσχημο μαύρο χρώμα λόγω ζημιάς. Οι λεκέδες οροφής είναι πολύ συχνές. Εάν παρατηρήσετε λεκέδες, καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία για να ελέγξετε τον υποκείμενο λόγο για τη ζημιά. Συνήθως, υπάρχει ένας άλλος λόγος πίσω από τους λεκέδες στην οροφή.

Ρωγμές οροφής:
Οι ρωγμές εμφανίζονται σε διάφορα μεγέθη. Μπορείτε εύκολα να βρείτε μικρές ρωγμές στα ταβάνια σας. Αλλά αυτές οι μικρές ρωγμές σύντομα θα εξελιχθούν σε μεγάλες μεγάλες ρωγμές.

Τρύπες οροφής:
Οι οροφές οροφής είναι ένας άλλος κοινός τύπος ζημιάς. Μπορεί να αγνοήσετε αυτές τις μικρές τρύπες, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Μικρά έντομα αρχίζουν να ζουν σε αυτές τις τρύπες και αν δεν το επισκευάσετε, θα διεισδύσουν στο ανώτατο όριο περιήγησης.

Ανυψωμένη οροφή:
Μερικές φορές, το ταβάνι σας αρχίζει να χαλάει. Τμήματα της οροφής θα αρχίσουν να πέφτουν ή να κρέμονται. Εάν δεν το επισκευάσετε σύντομα, το ανώτατο όριο θα πέσει.

Κατεστραμμένος σοβάς:
Το γύψο οροφής αρχίζει να βγαίνει λόγω φθοράς. Φαίνεται πολύ άσχημο και χαλάει ολόκληρο το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Απολέπιση βαφής:
Το χρώμα στην οροφή σας μπορεί να αρχίσει να σπάει και να ξεφλουδίζει με το χρόνο. Μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι πίσω από αυτό.

Ανώτατη οροφή:
Μπορείτε να δείτε καθαρά ένα βρεγμένο έμπλαστρο στο ταβάνι σας. Μερικές φορές ακόμη και νερό μπορεί να στάζει από αυτό. Πρέπει να καλέσετε επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές για να το διορθώσετε αμέσως. Οι οροφές που έχουν υποστεί ζημιά στο νερό μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε άλλους τύπους ζημιών. Λεκέδες, ρωγμές, χαλάρωση και ξεφλούδισμα γύψου και βαφής συμβαίνουν συνήθως λόγω βλάβης στο νερό.

Διαδικασία επισκευής οροφής:


Εδώ θα σας εξηγήσουμε για τη διαδικασία επισκευής οροφής. Αυτά είναι τα βήματα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να προσλάβετε επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές / Μπογιατζήδες.

Πρόσβαση στον τύπο της ζημιάς:

Το πρώτο πράγμα είναι η αξιολόγηση της ζημιάς. Πρέπει να μάθετε τον τύπο και τον λόγο πίσω από τη ζημία. Όπως, μερικές φορές, ο λόγος πίσω από το σοβά που πέφτει μπορεί να είναι διαρροή νερού.


Εργαλεία, εξοπλισμός και υλικά:
Στο επόμενο βήμα, πρέπει να προετοιμάσετε όλα τα εργαλεία και τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για την επισκευή. Ίσως χρειαστούν εργαλεία για σκάλα, μηχανήματα τρυπανιών, έμπλαστρο γυψοσανίδας, σοβά, γυαλόχαρτο και μπογιά

Στεγνωμα της επιφάνειας με το νερό:
Εάν ο λόγος της ζημιάς είναι η διαρροή νερού, πρέπει να αποστραγγίσετε το επιπλέον νερό. Η οροφή δεν μπορεί να προετοιμαστεί εάν υπάρχει νερό μέσα. Μπορείτε να κάνετε τρύπες για να αποστραγγίσετε το νερό.

Αφαιρέστε το κατεστραμμένο μέρος:
Μετά την αποστράγγιση του νερού, πρέπει να αφαιρέσετε το κατεστραμμένο τμήμα της οροφής. Κόψτε το υγρό και υγρό γυψοσανίδας και αφαιρέστε το γύψο. Μην αφήνετε κανένα υγρό έμπλαστρο πίσω.

Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει:
Τώρα πρέπει να αφήσετε την περιοχή να στεγνώσει. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε καλά την περιοχή. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αεροκινητήρες και άλλο εξοπλισμό για να στεγνώσουν την οροφή. Πρέπει να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας με έναν αισθητήρα υγρασίας.

Εγκαταστήστε μια ενημέρωση κώδικα γυψοσανίδας:
Αφού στεγνώσει η περιοχή, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα νέο έμπλαστρο γυψοσανίδας για να καλύψετε το κενό. Τώρα, η εγκατάσταση γυψοσανίδας μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά στο ταβάνι. Πρέπει να προσλάβετε έναν επαγγελματία για αυτό. Ψάξτε για τοποθέτηση γυψοσανίδας στην Αθήνα για να βρείτε έναν καλό επαγγελματία.

Γεμίστε τις οπές οροφής και τα κενά:
Μετά την εγκατάσταση του γυψοσανίδας, πρέπει να γεμίσετε τις υπάρχουσες τρύπες και κενά με κατάλληλο υλικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια ένωση πλήρωσης.

Λείανση και λείανση της οροφής:
Τώρα πρέπει να τρίψετε και να λείψετε το αποξηραμένο υλικό. Θα σας δώσει ένα ομοιόμορφο φινίρισμα για να ξεκινήσετε τη ζωγραφική σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο για αυτό.

Βάψιμο της οροφής:
Το τελευταίο βήμα είναι να βάψετε την οροφή. Βεβαιωθείτε ότι η υφή και το χρώμα ταιριάζουν με το ταβάνι σας.

Συμπερασματα:
Έτσι επισκευάζεται η οροφή. Η όλη διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη. Χρειάζεστε μηχανήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας για να το κάνετε μόνοι σας. Χρειάζεστε επίσης επαγγελματικές γνώσεις και εξειδίκευση για να βρείτε τη βασική αιτία πίσω από την οροφή σας. Είναι καλύτερα να προσλάβετε έναν επαγγελματία ελαιοχρωματιστή / μπογιατζή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα έχετε άμεσα έναν επαγγελματία στον χώρο σας εάν αντιμετωπίζετε τέτοια προβλήματα.