Πως_να_επιλέξετε_τον_κατάλληλο_μπογιατζή

Πως να επιλέξετε τον κατάλληλο μπογιατζή – ελαιοχρωματιστή για τις εργασίες ελαιοχρωματισμού.

Πώς να βρείτε τους καλύτερους ελαιοχρωματιστές / μπογιατζήδες στην Αθήνα: 7+ 1 συμβουλές 

 Ήρθε η στιγμή να αλλάξετε το σπίτι σας, το χώρο σας. Ξεκινήστε λοιπόν με τα χρώματα. Στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ελαιοχρωματιστές/μπογιατζήδες που θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν την κάθε σας επιθυμία. Μπορούν να επιτύχουν κάθε σας ιδέα αλλά και να κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει με σκηνές από ταινίες ή δημοφιλή περιοδικά design.

1. Επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές 

Εξαιρετικά σημαντικό κατά την διαδικασία εξεύρεσης των επαγγελματιών για το βαψιμο του σπιτιού σας, του γραφείου ή του όποιου χώρου επιθυμείτε είναι να επιλέξετε αυτούς με μεγάλη εμπειρία και γνώση στο χώρο. 

Οι εξειδικευμένοι ελαιοχρωματιστές/μπογιατζήδες είναι άνθρωποι που φέρουν πολλά χρόνια τριβής και προϋπηρεσίας στον τομέα του βαψίματος. Για τον λόγο αυτό είναι άκρως σημαντικό να ξέρετε ότι αναθέτετε το έργο σας σε καλά καταρτισμένα χέρια. Αυτοί θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το βάψιμο του χώρου σας χωρίς καθυστέρηση και με τα καλύτερα υλικά.

2.Αποτελεσματικότητα και διαθεσιμότητα 

Στην Αθήνα όπως και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα. Σημαντικό ωστόσο παραμένει η εμπειρία σε βαψίματα στην Αθήνα αλλά και η διαθεσιμότητα τους την χρονική στιγμή που θα τους ζητηθεί να αναλάβουν κάποιο έργο. Το να μπορείς να βάφεις άμεσα και να είσαι διαθέσιμος την κατάλληλη χρονική στιγμή εξαρτάται κυρίως από την δική σας έρευνα και προετοιμασία. 

Σιγουρευτείτε ότι θα επικοινωνήσετε αρκετό καιρό πριν με τους ελαιοχρωματιστές/μπογιατζήδες για να μπορεί να υπάρξει σωστός προγραμματισμός  και από τη δική τους πλευρά αλλά και από την δική σας. Σημαντικό σε τέτοιες διαδικασίες είναι να ορίζεται ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα ολοκληρωθεί το έργο. Σίγουρα οι καλοί ελαιοχρωματιστές έχουν συγκεκριμένο πλάνο αναφορικά με τις δουλείες που αναλαμβάνουν οπότε μεριμνήσετε για το προκαταβολικό κλείσιμο τους.

3.Άμεση εξυπηρέτηση 

Στην απόφαση να βάψετε το σπίτι σας ή γενικά κάποιο χώρο σας, εσωτερικό ή εξωτερικό επιθυμείτε την άμεση εξυπηρέτηση σας. Ο παράγοντας αυτός είναι καθοριστικής σημασίας καθώς το να αποφασίσεις να βάψεις το σπίτι σου ή κάποιον χώρο είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Αποτελείται από κάποια βασικά στάδια τα οποία δεν μπορούν να παρακαμφθούν καθώς το βάψιμο δεν θα είναι αποτελεσματικό αλλά και καλής ποιότητας. 

Ζητήστε από τους ελαιοχρωματιστές να σας ενημερώσουν για την διάρκεια της διαδικασίας του βαψίματος. Έτσι θα μπορείτε να κάνετε και εσείς τον δικό σας προγραμματισμό.

elaioxromatistes_athina_ελαιοχρωματιστες_μπογιατζήδες

4.Επιλογή χρωμάτων

Συμβουλευτείτε έμπειρους ελαιοχρωματιστές/ μπογιατζήδες για την ποιότητα και την επιλογή των χρωμάτων για να γνωρίζετε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε επιλογής. Οι ελαιοχρωματιστές μπορούν να σας δώσουν τις κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές ως προς την επιλογή των χρωμάτων ανάλογα με το κάθε χώρο και δωμάτιο του σπιτιού σας. 

Επίσης μπορούν να σας προτείνουν χρωματικούς συνδυασμούς που δεν είχαν περάσει από το μυαλό σας. Συνήθως οι καλοί ελαιοχρωματιστές/μπογιατζήδες προτείνουν  και τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς. Επίσης μπορούν να σας δώσουν ιδέες για έξτρα πινελιές όπως βαψίματα σε πόρτες ή ντουλάπια σε κουζίνα και υπνοδωμάτιο.

5. Κόστος ελαιοχρωματισμού

Σημαντικό σημείο αποτελεί φυσικά το κόστος της όλης διαδικασίας. Οι ελαιοχρωματιστές μπορούν να σας ορίσουν ένα κόστος μόνο για την εργασία τους, το βάψιμο. Σε αυτό επομένως δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος των υλικών. Χρώματα, εργαλεία, τοποθέτηση σκαλωσιών αν πρόκειται για εξωτερικό βάψιμο χώρου είναι στοιχεία που μπορείτε να τα συζητήσετε πριν το κλείσιμο της όποιας συμφωνίας. Έτσι έχοντας κάνει μια έρευνα αγοράς, θα μπορείτε να καταλήξετε στην προσφορά και στους ελαιοχρωματιστές που συνδυάζουν καλύτερα όλα αυτά που επιθυμείτε.

6. Ζητήστε υλικό από προηγούμενες δουλειές 

Ένας σωστός επαγγελματίας αλλά και γεμάτος εμπειρία ετών μπορεί να σας δείξει δείγμα από προηγούμενες δουλειές του. Οι ελαιοχρωματιστές/μπογιατζήδες γνωρίζουν πολλές τεχνικές και τεχνοτροπίες που ακόμη και εσείς μπορεί να μην έχετε ξανά δει. 

Με το να ζητήστε υλικό από προηγούμενες δουλειές τους μπορείτε να καταλάβετε τον τρόπο που εργάζονται αλλά και αν το αποτέλεσμα των προηγούμενων έργων ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλετε να έχει ο δικός σας χώρος. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής μπορείτε να θέσετε τις όποιες ερωτήσεις σας στους ελαιοχρωματιστές/μπογιατζήδες προκειμένου να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη. 

7. Μοιραστείτε το πλάνο σας

Πρωταρχικό στάδιο για μια αποτελεσματική και λειτουργική  συνεργασία είναι να μοιραστείτε με τους ελαιοχρωματιστές την κεντρική σας ιδέα. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς μόνο έτσι θα καταφέρετε να τους προσανατολίσετε για το τι θέλετε. Καλό είναι να γνωρίζουν πώς έχετε σκεφτεί να μεταμορφωθεί ο χώρος σας για να μπορείτε να επικοινωνείτε σε όλα τα στάδια του βαψίματος μαζί τους.

8. Ζητήστε  την γνώμη και συμβουλή τους 

Οι καλοί ελαιοχρωματιστές ξέρουν πολύ τι ταιριάζει καλύτερα σε ένα χώρο, σε ένα διαμέρισμα. Μπορεί να έχετε στο μυαλό σας μια συγκεκριμένη ιδέα αλλά καλό είναι να ζητήσετε την γνώμη του ελαιοχρωματιστή. Εκείνος μπορεί να σας κατευθύνει και να σας αντιπροτείνει μια άλλη εκδοχή χρώματος που θα ταιριάζει περισσότερο στο χώρο σας. Θα εκτιμήσει το χώρο σας και την παρουσία του φυσικού φωτός και θα σας συμβουλέψει για την κατάλληλη επιλογή.

Να έχετε στο μυαλό σας ότι στην Αθήνα οι ελαιοχρωματιστές γνωρίζουν πως οι περισσότεροι από μας ζούμε σε διαμερίσματα επομένως ξέρουν καλά πώς με την επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων θα μεγαλώσουν ένα χώρο ή θα τον κάνουν πιο ζεστό.  Εμπιστευτείτε τους!

Ελαιοχρωματιστές κοντά μουΜπογιατζήδες ΑθήναΠροσφορές βαψίματοςΒάψιμο σπιτιού